Kikiargentinie.reismee.nl

El primer mes

Holaaa,

Ik heb in vorige blog verteld over m'n school hier, maar ik ga natuurlijk niet alleen naar school.. Het werd allemaal een beetje te veel voor 1 blog dus ik doe het even in twee delen.
Ik ben inmiddels al drie weken in Argentinië en heb alweer een heleboel gedaan.

De eerste week heb ik na school eigenlijk elke dag wel iets gedaan. Een dag bioscoop, wat trouwens nog luxer is dan in NL, met van die ligstoelen en een mega scherm! Ook ben ik nog met de familie uit eten geweest en zijn er mensen komen eten. In het weekend ging ik met Camila en nog 3 meisjes eten bij el club de la milanesa, een super mooi restaurant midden in de stad.. Milanesas zijn een soort schnitzel met kaas erover of tomatensaus. De volgende ochtend gingen we naar de kapper. Mijn haar zat vol met dode punten dus ik vond het wel tijd. Ik had achteraf misschien nog wat langer moeten nadenken of het wel echt zo nodig was, want de kappers hier hebben het nog niet helemaal begrepen geloof ik. Mijn haar werd in drie plukken verdeeld: mijn haar achter, mijn voorplukjes links en rechts. Eerst werden mijn achterste plukken aan een stuk door van links naar recht geknipt. Vervolgens bij m'n voorplukjes pakte de vrouw de schaar en begon naar de zijkant (LETTERLIJK) te scheuren! Neeee! Ik zei snel: Stoop! En vervolgens bij m'n rechter voorplukjes snapte ze mijn hint van 'Stoop!' en scheurde ze naar beneden. Het resultaat: scheef haar! Yeah!! Gelukkig ben ik zo slim geweest om mijn beste vriend: de stijltang mee te nemen! Die heb ik wel nodig hier met mijn permanente bad hairday..
Op zaterdagavond gingen we uit met een groepje, want er was een super groot feest waar iedereen heen ging. Eerst bij Camila thuis omkleden en om 12 uur gingen we weg van huis, niet naar het feest (what was i thinking..) maaar eerst nog tot 2 uur 's nachts het hele groepje ophalen, klaarmaken en sommige hadden nog wat te drinken besteld.. Ik zat wel een soort van in de stress want 2 uur, als we daar aankomen is iedereen er allang en zijn we veel te laat! Maar dat was niet het geval, er stond een oneindige rij.. De rij was uiteindelijk nog helemaal niet erg want echt iedereen begon tegen me te praten en het ging onwijs snel. Binnen was het megaa groot en in het midden was een soort hoog podium met allemaal van die grote schermen. Iedereen was helemaal aan het losgaan op alles behalve Argentijnse muziek. Jongens of meisjes 't maakt niet uit. Ook kijken ze hier niet gek naar (zeer kleffe) homostelletjes en uiten ze hun gevoelens voor elkaar graag in 't openbaar. Maargoed ik werd na een tijdje wel moe, maar t ging nog wel even door. Ik weet niet exact hoe laat ik wegging daar, maar ik sliep rond half 7.. Zondag nog een assado bij familie en 's avonds naar het andere nichtje en neefje.
Week 2 was een stuk rustiger, vooral veel in m'n bed gelegen omdat ik ziek was! Maargoed, ik heb wel nog mijn eerste hockeytraining gehad! Ik was al naar twee clubs geweest en ze wilde me alle twee wel, maargoed ik moest wel kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een kleinere club waar ook een meisje uit mijn klas op zat. Je hebt hier trouwens geen hockeyclubs, maar sportclubs waar alles in 1 zit. Ik had een afspraak en Luna(meisje uit mijn klas) kwam ook naar de club om mij een beetje te helpen, want zij moest daarna zelf toch trainen. Mijn afspraak ging niet door, maar ik kon wel mee trainen met Luna's team. Dat leek me best een plan, dus allemaal spulletjes geleend en meteen gaan hockeyen. Het was best zwaar, want ik heb zo lang niet gehockeyd en 0 conditie. Je hebt eerst een uur conditietraining en dan een uur technische training. Het technische ging allemaal prima, alleen de conditietraining! Was heel zwaar, maar de trainer zei dat ik maar beter kon stoppen omdat ongetrainde spieren dit niet helemaal aankonden, dus als ik nog wilde lopen de dag erna het verstandig was even rustig aan te doen. Hij had gelijk, twee dagen lang als een oud vrouwtje rond gelopen. Maar ik vond het echt onwijs leuk, alle meisjes waren super grappig en lief!

Toen kwam het leukste deel: mijn ontsteking aan mijn keelamandelen. Het is een besmettelijke virus iets, en die Argentijnen delen alles hier. Uit een glaasje kunnen zo 20 mensen gedronken hebben. Heel handig voor een Hollander die nog niet bestand is tegen al die bacteriën. Dat betekende dus heerlijk een paar daagjes ziek, heb films gehuurd en een appeltaart gebakken. De dokter was langs gekomen met medicijnen dus het weekend was ik weer fit. Op vrijdag had ik een verjaardag en daarna uit met z'n allen naar een soort club. Was een electroparty en dat vonden ze echt geweldig hoor! Allemaal EU & USA songs tussendoor. Op zondag de verjaardag van 't nichtje en daarna ben ik met Camila film gaan kijken bij twee vriendinnen, en daar blijven slapen. We hadden eten besteld, super handig. Omdat de stad zo groot is kun je elk soort eten laten bezorgen en ook zo ongeveer elk tijdstip. Deze zondag waren ook president verkiezingen, waardoor ik vandaag vrij ben(zit geen logica in, maar oké, geen probleem!).
Ik zit nu in de 3e week van mn Rosario-leven (en m'n eerste maand Argentinië). Alles begint hier echt een ritme te krijgen... Gelukkig nog geen heimwee gehad, maar ik mis mn vriendinnen wel hier, het is toch anders met de taal. Ik kan niet alles zeggen wat ik wil en met m'n Hollandse vriendinnen kan ik uren kletsen.. Hopelijk komt dat heel snel, want Spaans leren gaat best goed. Ik leer steeds meer woorden, ookal is het ontzettend vermoeiend om dingen te begrijpen als je moe bent of zo...

Besos XXXXXXX

florine

haha klinkt nogsteeds gaaf kiki!
volgens mij is het daar veeeeeel meer feesten dan hier!

Wilma

Whooh, Kiki... klinkt vermoeiend, maar superleuk!

Corrie

Hei Kiki,
Fijn dat je in ieder geval weer beter bent. Het hele verhaal klinkt waanzinnig goed. Gaaf dat je al zo je draai hebt gevonden.

nellie claridge

Hi Kikki! Heel leuk om jou te volgen! Ook heel fijn dat je zo snel aard en alles klopt: gezin, sport, school en vrienden. Er ia pas een maand voorbij en je maakt al zoveel mee, geweldig! XX Nellie