Kikiargentinie.reismee.nl

Mijn leven, Buenos Aires & de Nederlanders

Hola iedereen,
Weer een berichtje! Mn leventje is hier al goed op gang gekomen, en alles begint zo normaal te worden dat ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik moet vertellen. Ik heb onwijs veel leuke dingen gedaan en ben al een weekendje naar Buenos Aires geweest.

Op maandag ga ik naar school tot 1, daarna heb ik Frans. Na Frans ga ik naar huis en voor mij is het dan tijd voor siësta (dat heb ik meestal wel echt nodig).Als ik niet moe ben, wat niet vaak voorkomt, ga ik meestal computeren of met de hond lopen. We hebben hier trouwens pas net een hond, want een vriendin van Noralia, mijn gastmoeder, is ziek en kan niet meer voor de hond zorgen. Ze gaan hier wel heel anders met dieren om: de hond wordt niet uitgelaten, maar de poep wordt voor hem opgeruimd. Nou was ik niet van plan om de poep van de hond op te gaan ruimen, dus ik ben de enige hier die de hond uitlaat. Meestal is dat een klein rondje( in NL zou ik weer terug gestuurd worden naar buiten om de honden deze keer ECHT uit te laten, niet tot de buren en terug), maar hier vinden ze het een heel eind. Na siësta heb ik Spaanse les, ik heb privé les samen met een Duits meisje met wie ik op de kamer sliep in de introweek. De lerares is echt super leuk, dezelfde als in de introweek.
Op dinsdag weer school tot 1, maar daarna groot feest voor mij: gym!! We moeten eerst rondjes rennen om het schoolplein, daarna oefeningen en dan gaan we handballen, voetballen, hockeyen of volleyballen. Eerlijk gezegd heb ik tot nu toe nog maar 3 gymlessen gehad, bij de andere lessen regende het te hard, uhu. In werkelijkheid miezerde het ergens begin de ochtend, maar echt regen heb ik nog niet gezien. De enige 3 lessen heb ik alleen maar gekletst en als een kleuter vals gespeeld.
Daarna naar huis, slapen en naar hockey. Hockey duurt 2 uur en dan ga ik douchen, eten en spring ik doodmoe mijn bed in.
Op woensdag weer school tot 1, daarna tot half 3 Frans. Na Frans ga ik naar m'n coördinator. Elke week moet ik daar heen om over m'n problemen te praten en vertellen hoe het gaat. Nou heb ik onwijs geluk met mijn familie en heb ik totaal geen problemen. De gesprekken gaan vooral over het weer, de fietsen en andere onderwerpen die we niet hoeven te bespreken. Op het eind vraagt ze nog hoe het eigenlijk met m'n familie gaat en dan ga ik weer. Van de andere Nederlandse meisjes heb ik begrepen dat ze bijna elke dag hun coördinator bellen en voor elke activiteit wordt toestemming gevraagd. Gelukkig is mijn familie onwijs relaxt en is het nog niet eens nodig geweest om iets te bespreken. Daarna ga ik met de bus weer naar huis, en 's avonds heb ik weer Spaanse les.
Donderdag school, gym(yeeeah!) en 's avonds heb ik weer hockey. Dit zijn wel de vaste dingen allemaal. Tussendoor heb ik nog altijd wel een paar verjaardagen en ga soms wel een paar keer per week uit eten. We gaan naar de bioscoop, huren films, gaan winkelen, iets drinken bij Starbucks of gewoon op bezoek bij vrienden.
Vrijdag ben ik klaar met school om 12 uur!! Ik vind het echt heerlijk dat ik een vrij dagje heb zonder verplichtingen.
De weekenden zijn het leukst. Vorig weekend ben ik naar Buenos Aires geweest. Zaterdag ochtend vertrokken we ´s ochtends vroeg, en we kwamen rond 11 aan bij het hotel en gingen meteen op stap. Ik kan niet uitleggen hoe groot Buenos Aires is, maar ik ben nog nooit van m´n leven in zo´n MEGA stad geweest. Dan kom je er ook pas achter wat ini-mini Amsterdam eigenlijk is. Ik woon in Rosario en dat is ook een onwijs grote stad, maar Buenos Aires is gigantisch. We gingen met een bus door Buenos Aires heen. Het lijkt best op een vergroot Parijs, met onwijs mooie gebouwen erbij.
De foto's staan hier: https://profiles.google.com/112661805171142574594/about
En dan natuurlijk op foto's klikken.We zijn zaterdag middag even ergens wat gaan drinken en naar China town geweest. 's Avonds uiteten geweest, dat was echt onwijs gezellig. Ik heb echt best goede gesprekken kunnen voeren in het Spaans ( grammatica was bagger, maar ze begrepen mij en ik hun). Verder waren wij ongeveer de enige in het restaurant die bewogen, de rest was zo bejaard dat het als een grafsteen op zn stoel zat. Het zag er onwijs gênant uit, waardoor we er alleen maar nog harder om moesten lachen. Ook kunnen we in het Engels vaak gewoon over iedereen praten, als ze Engels spreken begrijpen ze het van dichtbij vaak al niet en van ver af al helemaal niet. Dat betekent natuurlijk dat we over iedereen kunnen roddelen. Zondag ontbijt in het hotel en daarna zijn we naar een ander deel van BA gegaan, en hebben we mijn camera opgehaald (een vriend van papa had hem voor mij meegenomen!!:)). Ik had wel een digitale camera, maar had onwijs spijt dat ik de spiegelreflex niet meegenomen had. Ben er onwijs blij mee!
Dit weekend was ook super leuk! Vrijdag kwam Jenske logeren. 's Middags werd ze door haar gastmoeder gebracht en ik was onwijs blij eindelijk weer een van de WEP meisjes te zien! Ik heb vrijdag bijna geen Nederlands gepraat, omdat ik het gewoon echt niet meer gewend ben. Ook als we met z'n tweetjes op de kamer zaten begon ik gewoon in het Engels of het Spaans. Maargoed, eerst een film gehuurd met aardbeien en toen zijn we uiteten geweest in het centrum samen met m'n gastzusje. We aten pas rond 11 uur, het is aan de late kant maar wel gewoon normaal. Ik was de geluksvogel want mijn maaltijd stond niet op de rekening jeeeuh! Stiekem was ik wel blij, want ik moet hier echt minimaal geld uitgeven. In Nederland kun je ‘kopen wat je wilt' want er komt toch elke maand geld bij van werk of zakgeld. Daarna zijn we door het centrum gelopen (het was inmiddels al 12 uur) en de ijssalon was zoals gewoonlijk nog gewoon open. Je kunt hier ook nog gewoon midden in de nacht ijs laten bezorgen. We liepen naar een vriendinnetje van m'n school (en haar zusje is weer een vriendin van mijn gastzusje). Samen met mijn vriendin en Jenske gingen we naar een kiosk waar je kunt zitten en daar waren nog allemaal mensen. We gingen uit in een club waar ik nog nooit geweest was en daar waren ook nog andere vriendinnen van school. Het was een super leuk avondje en rond 6 kwamen we thuis en heb ik tot half 2 als een blok geslapen. We moesten zaterdag opschieten want we hadden afgesproken in Rosario Alto shopping met de andere Nederlandse meisjes: Lotte, Dinja en Ellen! Was super leuk! Heerlijk om even ECHT Nederlands te praten.
Vandaag is het zondag en het is de verjaardag van mijn gastmoeder. Was een heel feest met alle vrienden en familie. Mijn Spaanse lerares had al verteld dat de kampioenschap hockey in Rosario (mijn stad!) van de beste vier (Holland dus ook!) hier wordt gespeeld, omdat we stadions hier hebben. Nou vroeg vandaag mijn oom hier of ik samen met het Nederlandse elftal wil werken als vertaler! Ik krijg er niets voor betaald ofzo, maar in Nederland zou dat al een super leuke ervaring zijn en hier al helemaal. Mijn Spaanse lerares zei dat ze dat ook had gedaan met een land en ze vond het heel gezellig. Het is in Januari dus dan spreek ik wel echt Spaans, nu zou ik daar nog niet klaar voor zijn. Hoop dat het doorgaat!

Nou ik hoop dat jullie al een beetje en beeld hebben van mijn leven hier. Ik heb echt geen heimwee en ik denk eigenlijk ook niet dat het echt gaat komen. Ik mis mijn vriendinnen en familie natuurlijk elke dag, maar terug gaan naar Nederland: neee! Ik doe hier super veel leuke dingen, heb leuke vriendinnen en ik houuu echt van deze stad. Ook is mijn familie onwijs relaxt en lief voor me. Ik kan het goed vinden met m'n gastzusje en de Argentijnen reageren alleen maar positief wanneer ze weten dat ik Hollands ben (soms iets te, bij het uitgaan werd ik de hele avond achtervolgd door iemand die over Amsterdam wilde praten). Laatst in de bakker, toen ik een taart ging kopen voor mijn eerste maand in het gezin, vroegen de jongens die daar werkte me de oren van het hoofd, haha! Een van hun was dit jaar naar Amsterdam geweest en daar was die heel trots op!
Nou ik vind het wel weer genoeg. Ik wil ook nog een blog plaatsen over hoe het hier is in Argentinië, omdat eigenlijk iedereen er een verkeerd beeld over heeft. Dus dat komt echt snel!!!

Ciaoooooooooooooooooo XXXXX
Super veel kusjes!

Wilma

Klinkt allemaal super gaaf KiKi, ik zou zo met je ruilen....

may van Breemen

leeeeeuk kiko! haha ik lag echt in een deuk om het feit dat je achtervolgd werd omdat hij over amsterdam wilde praten.. echt weer iets voor jou haha! xxxxx

Donja

Superr leuk kiek, ook die foto's van BA! Je hebt echt een superleventje daar, had niet beter uit kunnen pakken. Have funn darling! Heb btw bijna nieuwe laptoppie dan kunnen we lekker skypen hihi. kussies

Hendrik L

Hallo Kiki,

heel veel groeten uit duitsland! Wij lezen altijd heel graag jouw berichten, veel plezier nog!!!
Hendrik

Kiki

Hoi iedereen in duitsland, super leuk!! dankjewel, groetjes